Aandelenindex

Dow Jones-index voor het eerst door 22.000-puntengrens

De Amerikaanse aandelenindex, de Dow Jones, is woensdag voor het eerst door de grens van 22.000 punten gegaan. De Dow, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen zoals Coca-Cola, Exxon en Walt Disney, kreeg bij opening een laatste duwtje door een flinke koerssprong van het aandeel Apple. De techgigant had dinsdag na het sluiten van de beurs sterke resultaten bekendgemaakt. De hoofdindex beleeft een bijzondere opmars na de verkiezing van Donald Trump als Amerikaanse president. Zijn aangekondigde plannen om onder meer de regeldruk te verlagen voedt optimisme onder beleggers, ookal begint twijfel te ontstaan of Trump daadwerkelijk zijn plannen doorvoert. Eind januari brak de index door de grens van 20.000 punten heen, om op 1 maart een stand van meer dan 21.000 punten te bereiken. (NRC)