Ten minste 34 doden bij busongeluk Madagascar

Door een stuurfout kwam de bus in een diep ravijn terecht en vloog daarna in brand.

Het ongeluk gebeurde op ongeveer 70 kilometer ten noorden van hoofdstad Antananarivo.
Het ongeluk gebeurde op ongeveer 70 kilometer ten noorden van hoofdstad Antananarivo. Foto Kabir Dhani/EPA

Bij een busongeluk in het noorden van Madagascar zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker 34 mensen omgekomen. Dat meldt de lokale politie tegenover AFP. In de bus zaten meer dan honderd jonge christenen die voor een kerkelijke bijeenkomst op weg waren van de stad Soavinandriana, in het midden van het land, naar kustplaats Mahajanga in het noordwesten.

De bus kwam op ongeveer 70 kilometer ten noorden van hoofdstad Antananarivo bij de beklimming van een berg door een stuurfout in een 20 meter diep ravijn terecht en vloog vervolgens in brand. Twaalf personen werden ter plaatse doodverklaard, een ziekenhuis in Antananarivo kwam dinsdag met het bericht dat nog eens achttien personen zijn overleden. Een ziekenhuis in het dorp Ankazobe meldde daarna nog eens vier doden.

Vanwege het slecht onderhouden wegennet zijn verkeersongelukken in Madagascar niet zeldzaam. In januari kwamen 47 mensen om en raakten nog eens 22 personen gewond toen een vrachtwagen een bus ramde met daarin zeventig mensen die net een bruiloft hadden bijgewoond.