Sterke kwartaalomzet Apple, gestegen verkoop iPhones

Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal ruim 41 miljoen iPhones, een miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Foto David Chang / EPA / ANP

De omzet van Apple is in het derde kwartaal met 7,2 procent gegroeid, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die het Amerikaanse technologieconcern dinsdag heeft gepubliceerd. Dat is beter dan voorheen door analisten werd verwacht.

De omzetgroei komt vooral voort uit een gestegen verkoop van iPhones. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal ruim 41 miljoen iPhones, een miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is tegen de verwachting in. Algemeen werd verwacht dat veel consumenten met het kopen van een iPhone zouden wachten tot de lancering van de nieuwe versie die later dit jaar wordt gelanceerd als de smartphone zijn tiende verjaardag viert.

De winst van Apple bedroeg 45,4 miljard dollar, omgerekend ruim 38 miljard euro. De nettowinst ging daarbij met bijna 12 procent omhoog naar 8,7 miljard dollar (7,3 miljard euro). Voor het vierde kwartaal voorspelt het bedrijf ondanks de toegenomen concurrentie op de smartphonemarkt een omzet tussen de 41 en 44 miljard euro.

    • Anouk Eigenraam