Banenmotors

Aantal snelgroeiende bedrijven gestegen naar 7.300

Het aantal snelgroeiende bedrijven is vorig jaar weer toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze dinsdagochtend. Vorig jaar waren er 7.300 bedrijven die het CBS beschouwt als ‘snelle groeier’, het hoogste aantal sinds de eerste meting in 2010. In 2015 waren er nog 6.200 snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier „als het aantal werknemers er in drie achtereenvolgende jaren gemiddeld met minstens 10 procent toeneemt”, door overnames of door het aannemen van nieuwe mensen. In de zakelijke dienstverlening waren de meest snelle groeiers: ruim 2.000. Maar in de bouw en de horeca nam het aantal snelle groeiers het meest toe. Zo steeg het aantal in de horeca naar 945 bedrijven, een kwart meer dan in 2015. (NRC)