Wielrennen

Kwiatkowski te snel voor Mollema in San Sebastián

Winnaar Michal Kwiatkowski (midden), met rechts Bauke Mollema.
Winnaar Michal Kwiatkowski (midden), met rechts Bauke Mollema. Foto JUAN HERRERO/EPA

Michal Kwiatkowski heeft zaterdag de 37ste editie van de Clásica San Sebastián gewonnen. De Poolse renner, die dit seizoen ook Milaan-San Remo en de Strade Bianche won, was de snelste in een kopgroep van vijf met daarin de Nederlanders Bauke Mollema en Tom Dumoulin. De Fransman Tony Gallopin finishte als tweede, vlak voor Mollema. Dumoulin moest genoegen nemen met een vierde plaats. De Spanjaard Mikel Landa werd vijfde. Mollema ging in de slotklim in de aanval en kreeg Landa en Gallopin mee. In de afdaling kregen ze gezelschap van Kwiatkowski en Dumoulin. Aan de finish toonde Kwiatkowski dat hij ook na 219 kilometer nog goed kan sprinten. „Ik vind dit een mooie race en ben hier na de Tour vaak goed”, zei Mollema, die de Clásica vorig jaar won. „Ik dacht tegen Landa en Gallopin een kans in de sprint te hebben. Jammer dat Kwiatkowski terugkwam.” (ANP)