Somalië

24 militairen Afrikaanse Unie gedood bij hinderlaag Al-Shabaab

Bij gevechten tussen vredestroepen van de Afrikaanse Unie en strijders van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab zijn zondag in Somalië 24 doden gevallen. De gevechten braken uit nadat strijders van Al-Shabaab militairen van vredesoperatie Amisom en het Somalische regeringsleger in een hinderlaag hadden laten lopen. Dat gebeurde in de regio Lower Shabelle.

Ali Nur, de vicegouverneur van het gebied meldde aan Reuters: „We hebben 23 dode Amisom-vredesmilitairen en één dode Somalische militair geborgen op de plek waar Al-Shabaab de Amisom-vredestroepen overviel.” Amisom is sinds 2007 actief in Somalië en heeft Al-Shabaab verdreven uit de hoofdstad en uit delen van het platteland, maar lijdt onder een gebrek aan coördinatie en onder fragmentatie. (NRC)