Pakistan

Khaqan Abbasi wordt tijdelijke opvolger van Nawaz Sharif

Olieminister Shahid Khaqan Abbasi is aangesteld als interim-premier van Pakistan. Hij volgt Nawaz Sharif op, die donderdag door het Hooggerechtshof in Islamabad werd afgezet. De 58-jarige Abbasi is een trouwe bondgenoot van Sharif en was minister in zijn kabinet. De broer van Sharif, Shahbaz Sharif, zal volgens de oud-premier op termijn zijn opvolger worden, meldt persbureau Reuters. Hiertoe moet hij echter eerst een zetel in het parlement bemachtigen. Shahbaz Sharif (65) is op dit moment het hoofd van de provincie Punjab, waar meer dan de helft van de 190 miljoen inwoners van Pakistan woont. Dit weekend riep de Amerikaanse senator John McCain op tot hardere aanpak van Pakistan, omdat het land terrorisme zou steunen. (NRC)