EK Voetbal

Oranje treft in halve finale Engeland, andere halvefinalisten zijn Denemarken en Oostenrijk

Foto AFP

In de halve finale van het EK voetbal voor vrouwen wordt Engeland de tegenstander van het Nederlands elftal. De Engelsen wonnen zondagavond met 1-0 van Frankrijk in stadion de Adelaarshorst in Deventer. De enige goal werd na een kwartier spelen in de tweede helft gescoord door Jodie Taylor. Vanuit een moeilijke hoek wist ze de Franse keepster Sarah Bouhaddi te omspelen. Frankrijk wist in de spannende slotfase niet meer te scoren, hoewel in de laatste minuut Clarisse le Bihan een bal recht op inval-keepster Siobhan Chamberlain kopte. De halve finale tussen Nederland en Engeland is donderdag. De andere halve finale gaat tussen Oostenrijk en Denemarken. (NRC)

EK Voetbal pagina S2-3