Biermarkt

Brouwer Heineken verkoopt wereldwijd meer bier

Heineken heeft het afgelopen half jaar wereldwijd meer bier verkocht. Dat maakte de bierfabrikant maandag bekend. Ook in het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa, waar het bedrijf vorig jaar nog te maken kreeg met krimp. Toch blijven deze gebieden de regio’s „met de meeste tegenwind”, zei Heineken topman Jean-François van Boxmeer in een toelichting op de halfjaarcijfers. De valuta-omstandigheden zijn er lastig en de biervolumes groeien weinig, aldus Van Boxmeer. Zowel Heinekens winst als omzet namen in de eerste helft van 2017 toe. Het afgelopen half jaar steeg het afzetvolume met 2,6 procent, terwijl de omzet met 5,7 procent groeide naar bijna 10,5 miljard euro. De winst maakte zoals verwacht een forse stijging door: de nettowinst kwam uit op 871 miljoen. (NRC)