Waterpolo

Amerikaanse vrouwen weer wereldkampioen

De Amerikaanse waterpolosters hebben de wereldtitel geprolongeerd. Net als twee jaar geleden op de WK in Kazan pakten de Verenigde Staten vrijdag ook in Boedapest het goud. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro overklaste Spanje in de finale: 13-6. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna liep de Amerikaanse ploeg van succescoach Adam Krikorian in hoog tempo uit. De waterpolosters uit de Verenigde Staten versloegen twee jaar geleden Nederland in de WK-finale met 5-4. Oranje werd dit keer al in de tussenronde uitgeschakeld, door Rusland (10-11). De formatie van bondscoach Arno Havenga eindigde uiteindelijk als negende. Bij de mannen gaat de eindstrijd zaterdagavond tussen gastland Hongarije en Kroatië, dat in de halve finale revanche had genomen voor de verloren wedstrijd om olympisch goud tegen Servië. De Kroaten wonnen deze keer met 12-11. (ANP)