Media

TMG afgelopen halfjaar dieper in het rood

Halfjaarcijfers Sinds juli heeft uitgever Mediahuis een meerderheid van de aandelen. Later dit jaar volgen plannen om TMG weer rendabel te maken.

Videoplatform Telegraaf VNDG.
Videoplatform Telegraaf VNDG. Foto De Telegraaf

De omzet van de Telegraaf Media Groep (TMG) is de eerste helft van 2017 gedaald met 9,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het brutoverlies nam toe van 1,6 tot 6,1 miljoen euro, blijkt uit de halfjaarcijfers. Volgens TMG komen de slechte cijfers voornamelijk door dalende inkomsten uit advertentieverkoop. De kosten van TMG daalden ook, van 173,5 van naar 162,1 miljoen euro, onder meer onder meer door verlaagde personeelslasten als gevolg van een reorganisatie. Sinds 2 juli bezit het Mediahuis, ook eigenaar van NRC, met ruim 64 procent een meerderheid van de aandelen van TMG. (NRC)