Jeruzalem

Vrijdaggebed Tempelberg rustig verlopen, elders twee doden

Het vrijdaggebed bij de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg in Jeruzalem is vrijdag zonder incidenten verlopen, dat meldt de Israëlische politie. De afgelopen weken was de Tempelberg het toneel van geweld tussen Palestijnen en Israëlische agenten. Elders vielen er vrijdag wel twee doden. Op de Westelijke Jordaanoever werd een Palestijn gedood nadat hij militairen met een mes aanviel. Bij schermutselingen langs de grens tussen Israël en de Gazastrook viel nog een dode. De 16-jarige jongen was in gevecht geraakt met militairen. De onrust begon nadat Palestijnse aanvallers twee politieagenten doodschoten in Jeruzalem. Hierop zette Israël metaaldetectoren op voor de Tempelberg, waar Palestijnen die wilden bidden de Al-Aqsamoskee door moesten. De detectoren werden later weggehaald. (NRC)