Herstel

Economische groei in VS en in eurolanden trekt aan

Zowel de Verenigde Staten als enkele landen in de eurozone hebben vrijdag goede economische cijfers gepresenteerd. De Amerikaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 0,6 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, dubbel zoveel als in het eerste kwartaal. Het Franse groeicijfer in het tweede kwartaal kwam uit op 0,5 procent, evenveel als in het eerste kwartaal. Binnen de eurozone deden Oostenrijk (0,8 procent) en Spanje (0,9 procent) het nog beter. Cijfers voor Duitsland en Nederland volgen in augustus. De groei in het Verenigd Koninkrijk blijft achter, met 0,3 procent in het tweede kwartaal. De Britse Minister van Financiën Philip Hammond zei woensdag dat de Brexit „pijnlijke” gevolgen heeft. De daling van het pond heeft voor inflatie gezorgd, waardoor consumenten minder te besteden hebben. (NRC)