Duitsland

Dode en gewonden bij steekpartij supermarkt Hamburg

Bij een aanval met een keukenmes in een supermarkt in de Duitse stad Hamburg is vrijdag één persoon om het leven gekomen. Vijf mensen raakten gewond, meldt de Duitse politie. De vermoedelijke dader, een 26-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, is aangehouden. Hij handelde volgens de politie alleen. De politie kreeg meldingen over een man die in een supermarkt op voorbijgangers instak. Hij zou volgens ooggetuigen ‘Allahu akbar’ (God is groot) hebben geroepen. De man die omkwam bij de aanslag is een 50-jarige Duitser. Een vrouw en vier mannen raakten zwaargewond. Een 35-jarige man raakte toen hij de verdachte wilde overmeesteren. De politie doet onderzoek naar het motief van de dader. Berichten over een mogelijke roofoveral kan de politie niet bevestigen. (NRC)

    • Maral Noshad Sharifi