Automarkt

Renault maakt meer winst, maar beleggers hadden op meer gerekend

Foto Reuters

De Franse autobouwer Renault heeft in het eerste halfjaar van 2017 zijn winst met bijna eenvijfde verhoogd ten opzichte van een jaar eerder. Het concern profiteerde van een sterke vraag in Europa naar zijn Mégane en Scénic-modellen, zo maakte Renault vrijdag bekend. De operationele winst kwam uit op 1,8 miljard euro. Onlangs verhoogde Renault, dat verbonden is met het Japanse Nissan, zijn verkoopverwachtingen voor Rusland en Brazilië. Ook over Europa, China en India is het bedrijf positief gestemd. Overigens hadden beleggers op betere resultaten gerekend. Het aandeel Renault in Parijs daalde met 5 procent. De andere grote Franse autobouwer, PSA Peugeot Citroën, doet het eveneens goed. De winst van PSA in het tweede kwartaal nam met 11 procent toe. (ANP)