AkzoNobel

Meer steun voor Elliott in roep om aftreden Antony Burgmans

Akzo-aandeelhouder Eminence denkt dat het goed is dat tijdens een aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel wordt gestemd over de positie van president-commissaris Antony Burgmans. Dat meldde een woordvoerder van het bedrijf vrijdag aan persbureau Bloomberg. De stellingname van Eminence is een steun in de rug voor de activistische investeerder Elliott Advisors, die de positie van Burgmans al lange tijd ter discussie stelt en daarvoor ook juridische stappen zette. Elliott is niet te spreken over de weigering van de president-commissaris om in overleg te gaan met het Amerikaanse PPG Industries en diens overnamevoorstellen voor Akzo. Eminence, dat 1,2 procent van de aandelen Akzo bezit, nam overigens geen standpunt in over de positie van Burgmans. (ANP)

    • Mark Beunderman