Thuiskok: Versierde sinaasappels

Als u aan het einde van deze week barbecueën genoeg heeft van vlees, dan is dit recept een fijne afsluiter om nog boven de laatste grijze en gloeiende kooltjes te bereiden. U kunt het zowel als bijgerecht serveren, als opdienen als bijzonder dessert.

Pel de sinaasappels en verwijder het wit. Snijd het vruchtvlees in vier plakken van ongeveer 1 cm dik; zet ze opzij. Pers het sap uit het vruchtvlees dat in de schil is achtergebleven en meng het met de olie, honing, lavendel, peperkorrels en het zout. Breng het sap aan de kook en laat het weer afkoelen. Kneus het korianderzaad en voeg het toe. Leg een cederhouten plank bij hoge temperatuur boven een brander tot hij gaat roken. Reduceer de hitte, leg de sinaasappelschijven op de plank en laat ze 10 minuten roken.

Snijd intussen de mozzarella in vier gelijke stukken. Snijd het basilicum klein. Haal de plank van de barbecue, laat de plakken sinaasappel 5 minuten afkoelen en schenk dan het sap erover. Leg de mozzarella ernaast, besprenkel hem met olijfolie en bestrooi met het basilicum.