Lola speelt de gitalele

Voor de achterpagina fotograferen mensen een week lang hun zomer in Nederland – en geven de camera door. Vandaag: Lovorka Holjevac

Geen gewone week voor Lovorka (Lola) Holjevac (37). Door een stevige verkoudheid was ze aan huis gebonden. Niet naar haar wekelijkse klimuurtje, en gelukkig ook geen optredens geplandvan Ti-an-guis, de folkband waarin ze zingt. Wel was er tijd om met haar Nederlandse vriend klusjes in huis te doen en te wandelen met haar hond. Lola wilde, na te zijn opgegroeid in de „zuidelijke Kroatische cultuur”, graag een tijd in een Noord-Europees land wonen. Ze dacht aan Finland, maar vond het er te koud. Het werd Nederland. Ze ging in Den Haag naar het conservatorium. Haar Nederlands is goed, met een charmant Slavisch accent. Naast het zingen speelt ze verschillende instrumenten. Momenteel is de gitalele favoriet, een kruising tussen gitaar en ukelele.

    • Merel Thie