Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

FOTO Duncan C / Flickr by CC
 1. Is de Londense burgemeester een ‘local hero’?


  Correspondent Melle Garschagen leest in The New Yorker dit mooie profiel van de Londense burgemeester Sadiq Khan. Tevens een portret van een stad die bezorgd kijkt naar Brexit en opeens om moet gaan met aanslagen. Is Khan, als zoon van Pakistaanse migranten, juist de local hero die Londen door de moeilijke tijd gidst?

 2. Humor als antwoord op IS

  Humor moet het antwoord zijn op IS in Zuidoost-Azië, bedacht een Indiase komediant in Mumbai. De initiatiefnemer legt bij CNN uit wat hij hoopt te bereiken én halverwege het artikel staat een geestig filmpje dat het resultaat laat zien. Tip van redacteur Toef Jaeger.

 3. Churchill en zijn vriend die het verloop van WOII beïnvloedde


  De tip van een lezer komt deze week van Max Rijkenberg uit Londen. Hij luisterde op Revisionist History naar deze podcast van Malcolm Gladwell over de vriendschap tussen Churchill en de excentrieke zakenman Frederick Lindemann, die het verloop van de Tweede Wereldoorlog heeft beïnvloed.

 4. Globalisering kan werken als ook arbeiders profiteren

  Sinds begin dit jaar rolt er weer een golf van bloedige aanslagen over Pakistan. Volgens deze arts kunnen veel levens worden gered als iedereen een paar simpele medische hulpgrepen kent. Een tip van Zuid-Azië-correspondent Joeri Boom.

 5. Theresa May’s animal farm


  Correspondent Juurd Eijsvoogel las in de Financial Times over Theresa Mays ‘animal farm’ en de opstand in het Britse kabinet. “Heerlijke satire.”

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.