Buitenkijken: een trendy foodtruck voor twee personen

Thijs Wolzak fotografeert de hele zomer buiten.

Foto Thijs Wolzak

Romantiek „Het mocht niet meer wegen dan twee kleine kinderen en een koelbox.” Met die vuistregel ging radiomaker Paul Laseur (49) aan de slag. In drie weken tijd bouwde hij „volledig volgens de trend” zijn eigen foodtruck, de Sunset Dinner Truck, op de oude bolderkar van dochters Floor en Imme. Nu „de kiddo’s” na de zomer uit huis zijn, breekt er een „nieuw romantisch tijdperk” aan voor hem en Saskia (51). Die romantiek vindt Laseur niet op een picknickkleed – „zandhappen en lauw bier” – of in een restaurant – „niet intiem genoeg”- maar aan een uitklapbare tafel met uitklapbare kandelaar.

Kreeft De klapstoelen van Ikea bleken het dunst en het lichtst. Zo bleef er ruimte over voor de standaardinventaris: „beach biertjes”, een fles bubbels, bronwater, gin en tonic. „Voor bij de middagborrel, het diner en de cocktail bij zonsondergang.” De kreeft schilderde hij erop voor het „seafoodgevoel.” Hoe je kreeft bereidt, weet Laseur niet. De Sunset Dinner Truck werd getest op het Heksenweitje vlakbij hun huis in Hilversum. Als dat een succes blijkt, gaat Laseurs foodtruck mee in de achterbak richting Bergen aan Zee. Wel jammer van de wind. „Je jaagt er in één avond een pak kaarsen doorheen.”

Leeuwenkop Een echte klusser is Laseur niet. „Iets leuks bedenken, dat kan ik. Maar in reparaties zie ik geen lol.” Zoiets ‘leuks’ was ook de zelfgestorte vijver met waterspuwende leeuwenkop – „een veredelde paardendrinkbak” – die sinds een tijdje in de achtertuin staat. En als hij aanvragen krijgt voor foodtrucks? „Dan zeg ik dat ik ze alleen op héle dure bolderkarren kan bouwen.”