48 gewonden bij treinongeluk Barcelona

Het ongeval gebeurde op station Barcelona França, een van de belangrijkere stations van de Spaanse stad.

Foto Felix Rios /Reuters

Bij een treinongeluk in Spanje zijn 48 mensen gewond geraakt. Een regionale trein reed in de ochtendspits tegen een stootblok in het Francia station in het noordoosten van Barcelona. De trein remde niet tijdig af bij het binnenrijden van het station. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

Achttien personen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, van hen zijn er vijf slecht aan toe. Dat meldt de Catalaanse ambulancedienst aan AP. Er zijn voor zover bekend geen doden.

Twitter avatar cronicaglobal Crónica Global #últimahora Veinte heridos en un accidente de tren en la Estación de Francia de Barcelona https://t.co/hzB1NHs1W5 https://t.co/rhY1kcAxzB

Op televisiebeelden is te zien dat er veel passagiers op de grond lagen en daar verzorgd worden. Onder de zwaargewonden is de bestuurder van de trein.

De trein was vertrokken uit Sant Vicenç de Calders en kwam om 7.15 uur aan in Barcelona. Estación de Francia is het op één na drukste station van Barcelona. Het is een eindstation.