Voetbal

Politie houdt 34 supporters van FC Utrecht in stadscentrum aan

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 34 supporters van FC Utrecht opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Het OM zou deze donderdag besluiten hoe lang zij nog vast blijven zitten, aldus een woordvoerder van de politie. De groep werd opgemerkt toen die de binnenstad introk met geïmproviseerde wapens. „Ze hadden stukken hout, glaswerk en zwaar vuurwerk bij zich.” Daarop besloot de politie de groep in te rekenen. De Utrechtsupporters waren op zoek naar aanhangers van de Poolse club Lech Poznan, donderdagavond de tegenstander in de Europa League-wedstrijd die in de Galgenwaard gespeeld wordt. „De aanhang van deze club heeft een reputatie, daarom is er extra personeel in de stad”, zegt de woordvoerder. (NRC)