Tonijntataki

Ook dit is, net als de sushi van gisteren, zowel voor het oog als voor de mond een ware traktatie. Ik vind tonijn eigenlijk het lekkerst als ie rauw is, dus ik raad aan de stukken filet niet te lang op de grill te leggen. Héél eventjes een goede grillrand erop bakken is alles wat ik zou doen. De kwarteleitjes zijn nogal moeilijk door de helft te snijden, dus kunt u er voor de zekerheid het beste wat extra maken.

Snijd de tonijn in stukjes van 3 x 3 cm; bestrooi ze licht met fleur de sel en laat ze 10 minuten rusten. Verhit intussen een bakplaat boven directe hitte op de barbecue. Meng de teriyakisaus, het limoensap en de wasabipasta in een kleine kom tot de pasta volledig is opgelost. Schep het mengsel op een bord; strooi het sesamzaad op een ander bord. Kook de kwarteleitjes 2 minuten en 20 seconden in kokend water en laat ze direct erna in koud water schrikken.

Bestrijk de stukken tonijn met de olie en schroei ze rondom dicht op de plaat. Haal ze eraf; wentel ze eerst door het teriyakimengsel en daarna door het sesamzaad. Pel de kwarteleitjes, halveer ze voorzichtig en steek een half eitje op elk spiesje. Steek het spiesje daarna door een stukje tonijn en in een cracker. Bestrooi de eitjes met fleur de sel en peper.