sociaal netwerk

Facebook maakte in drie maanden 3,3 miljard winst

Facebook heeft het afgelopen kwartaal 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro) winst gemaakt, een stijging van maar liefst 71 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal maandelijkse gebruikers van de in 2004 opgerichte socialenetwerksite doorbak afgelopen kwartaal de grens van 2 miljard gebruikers. „Een grote mijlpaal”, aldus oprichter Mark Zuckerberg in een telefonische toelichting aan beleggers. Inmiddels gebruiken meer dan 1,3 miljard mensen Facebook dagelijks. De omzet van Facebook steeg afgelopen kwartaal met 47 procent tot 9,3 miljard dollar. Ruim 98 procent daarvan is afkomstig van advertentie-inkomsten. Van die advertentie-inkomsten betreft inmiddels bijna 87 procent mobiele advertenties.

Topman Zuckerberg ging in de telefonsiche toelichting ook in op kunstmatige intelligentie. Hij zei dat Facebook kunstmatige intelligentie inzet om extremistische accounts van Facebook te weren en terrorisme te bestrijden. Zuckerberg werd deze week op Twitter nog genadeloos aangepakt door Tesla-topman Elon Musk die kritisch staat tegenover kunstmatige intelligentie: „Marks kennis over dit onderwerp is beperkt.” Musk vreest dat robots straks de mensheid bedreigen als de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie de vrije loop wordt gelaten. (NRC)