Dode na steekpartij in Amsterdamse metro

Het incident gebeurde rond 18.00 uur in metro 53 richting Gaasperplas, bij de halte Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost.

De politie doet onderzoek nadat iemand in een Amsterdamse metro is doodgestoken.
De politie doet onderzoek nadat iemand in een Amsterdamse metro is doodgestoken. Lorenzo Derksen/ANP

In een metro in Amsterdam-Zuidoost is donderdag rond 18.00 uur iemand doodgestoken. Dat gebeurde in lijn 53 richting Gaasperplas, rond het moment dat de metro stopte bij de halte Venserpolder aan de Dalsteindreef. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De steekpartij vond plaats tijdens de avondspits en daardoor was het vermoedelijk druk in de metro. Meerdere passagiers waren getuige van het incident. Na de steekpartij probeerde de vermoedelijke dader weg te komen. De politie kon de man even later aanhouden. Hulpdiensten hebben het slachtoffer gereanimeerd, maar even later is hij of zij ter plaatste overleden.

Omgeving afgezet

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Meerdere media meldden dat het gaat om een man, maar de politie wil dat niet bevestigen. Agenten hebben de omgeving van de steekpartij afgezet en doen daar onderzoek. De politie heeft meerdere getuigen gesproken.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Het slachtoffer van het steekincident in metro 53 is overleden. De recherche doet onderzoek.

Metro stopt niet

Voorlopig stopt metro 53 niet bij station Venserpolder. Houd voor de actuele situatie het Twitter-account van openbaarvervoersbedrijf GVB in de gaten.