Internetgigant

Amazon bereikt marktwaarde van boven de 500 miljard dollar en heeft 50.000 vacatures te vervullen

Foto Patrick Semansky/AP

De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft woensdag voor het eerst een marktwaarde bereikt van boven de 500 miljard dollar. Dit blijkt uit gegevens van financiële dataverstrekker Bloomberg. De marktwaarde van Amazon, 502 miljard dollar, is tien maal zoveel als in 2010 en ruim 145 miljard dollar meer dan eind 2016. Andere grote technologiebedrijven, zoals Apple, Alphabet en Microsoft, bereikten de 500-miljard-dollargrens al eerder. Amazon, van oorsprong een webwinkel in boeken, is uitgegroeid tot een conglomeraat dat onder meer streamingdiensten aanbiedt. Het heeft ook een bod gedaan op de luxe supermarktketen Whole Foods. Woensdag maakte Amazon bekend dat het 50.000 nieuwe vacatures openstelt. (NRC)