Een driegangenmenu op de barbecue? Dat doe je zo

Wil je de blits maken op de volgende barbecue? Maak eens gerookte zalm op gegrild Turks brood. Gevolgd door gegrilde bavette en langoustine. En gerookt ijs met ananas toe.

Foto Bas Tooms

Gooi jij nog steeds worsten en burgers op de barbecue? Dat kan beter. Groente, fruit en zelfs ijs kun je makkelijk bereiden op de barbecue. Wil je echt laten zien dat je kunt barbecuen? De echte expert bereidt dit driegangenmenu van barbecuechef Ralph De Kok.

Het is hoog tijd voor een beetje afwisseling. De Kok doet voor hoe het moet.

Vooraf maken we tartaar van warm gerookte zalm op gegrild Turks brood, met dille en radijs. Als hoofdgerecht eten we gegrilde bavette en langoustine met hollandaise van gerookte boter en gepofte bietjes. Als toetje serveren we gegrilde ananas, sinaasappelijs en cakejes.