Doodstraf

Ohio voert eerste executie uit sinds 2014, toen een veroordeelde te lang bleef leven

Ronald Philips
Ronald Philips Foto AP

Voor het eerst in 3,5 jaar is woensdag in de Amerikaanse staat Ohio weer een gevangene geëxecuteerd. Het voltrekken van doodvonnissen werd in 2014 opgeschort toen een veroordeelde moordenaar nog 26 minuten bleef leven nadat een omstreden combinatie van twee injectiemiddelen werd gebruikt. Ronald Phillips kreeg woensdag in de Southern Ohio Correctional Facility in Lucasville nieuwe medicatie toegediend en stierf zonder complicaties. De 43-jarige man kreeg de doodstraf vanwege het verkrachten en doden van de 3-jarige dochter van zijn toenmalige vriendin. In zijn laatste verklaring bood hij zijn excuses aan voor de gebeurtenissen: „Sheila Marie had niet verdiend wat ik haar heb aangedaan.” (AP)

    • Michel Kerres