Thuiskok: Sushi met koolraap

Ik houd het kort, want het recept is al lang genoeg. Maar met al die verschillende ingrediënten is dit zowel visueel als culinair een feestje.

Schil de koolraap en snijd hem in plakken van ongeveer 2 cm dik. Snijd de plakken in repen van 2 cm breed en die weer in stukken van 5 cm lang. Meng de suiker met 3 eetlepels zout in een kom en wrijf de frites met dit mengsel in. Laat ze minstens 20 minuten rusten. Was intussen de courgettes en snijd ze met een dunschiller in dunne plakken van ongeveer 3 cm breed. Bestrooi ze met zout en zet ze apart. Verhit een bakplaat op de barbecue, vet hem in met de sesamolie en bak de frites er ongeveer 5 minuten op. Keer ze regelmatig zodat ze aan alle kanten bruin en knapperig worden. Dep de plakken courgette droog en leg ze kort op de plaat, tot ze een paar schroeiplekken krijgen. Leg ze op keukenpapier en bedruppel ze met de sushi-azijn. Snijd de noribladeren in stukken van ongeveer 6 x 10 cm groot. Leg in het midden van elk stuk wat sushirijst in een reep van een vinger breed en 1-2 cm hoog. Verdeel er wat wasabipasta over. Wikkel steeds drie frites in een plak courgette en leg die op de rijst. Vouw de noribladeren omhoog, plak ze met wat teriyakisaus aan de courgette vast en druk ze aan. Garneer de sushi met de rest van de teriyakisaus en de popcorn.