Schending privacy

Meld Misdaad Anoniem op de vingers getikt wegens cookies

Meld Misdaad Anoniem heeft een waarschuwing gekregen omdat de site zonder dat te melden tracking cookies achterliet op de computers van gebruikers. De beloofde anonimiteit van de bezoekers kwam zo in het geding. De Autoriteit Persoonsgegevens en de Autoriteit Consument en Markt tikten Meld Misdaad Anoniem op de vingers.

RTL Nieuws onthulde dinsdag dat Meld Misdaad Anoniem drie verschillende cookies meestuurde aan bezoekers. Daaronder waren tracking cookies van Twitter en van DoubleClick, de advertentietak van Google. Tracking cookies houden in de gaten waar een internetter naartoe surft. De cookies registreren het unieke IP-adres van de gebruiker. Meld Misdaad Anoniem-directeur Titus Visser erkent de fout. Volgens RTL Nieuws zijn de cookies verwijderd. (NRC)