EK voetbal

Nederland treft Zweden zaterdag in kwartfinale

- De Nederlandse voetbalsters staan zaterdag in de kwartfinale van het EK tegenover Zweden. De ploeg van bondscoach Pia Sundhage sloot de groepsfase dinsdag af met een nederlaag tegen het al uitgeschakelde Italië (2-3) en eindigde met vier punten als tweede in poule B, achter Duitsland (zeven). De titelverdediger en topfavoriet won in Utrecht met 2-0 van Rusland. Oranje won in groep A alle groepsduels en plaatste zich maandag als nummer één voor de kwartfinale. Nederland en Zweden treffen elkaar zaterdag op De Vijverberg, in Doetinchem. Duitsland staat als winnaar van groep A in Rotterdam tegenover Denemarken, dat als tweede eindigde achter Oranje. De Zweedse voetbalsters bereikten vorig jaar op de Olympische Spelen de finale, waarin Duitsland te sterk was (1-2). De huidige nummer negen van de wereldranglijst werd één keer Europees kampioen, bij de eerste editie van het toernooi in 1984. (ANP)