Djokovic voor rest van seizoen uitgeschakeld

De Servische tennisser, nummer vier van de wereld en twaalfvoudig grandslamwinnaar, heeft te veel last van een blessure aan zijn elleboog.

Novak Djokovic wordt tijdens een wedstrijd op Wimbledon behandeld aan zijn elleboog.
Novak Djokovic wordt tijdens een wedstrijd op Wimbledon behandeld aan zijn elleboog. Foto Gareth Fuller/PA

Novak Djokovic komt de rest van dit tennisseizoen niet meer in actie. De Servische tennisser, de huidige nummer vier van de wereldranglijst en twaalfvoudig grandslamwinnaar, heeft te veel last van een blessure aan zijn elleboog.

Djokovic maakte zijn besluit, waarover al enkele tijd werd gespeculeerd, via Facebook bekend. “Dit was een beslissing die ik moest maken”, zei hij in een video.

“De pijn is geëscaleerd. Ik heb meerdere doktoren geraadpleegd en ze zijn het allemaal eens dat ik tijd en rust nodig heb. Dit is een van die blessures waarbij niets direct helpt, maar waarbij natuurlijke heling de kans moet krijgen. Dit is geen makkelijke beslissing voor mij, maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden.”

Twitter avatar DjokerNole Novak Djokovic I took time to make a decision about my recovery. Sorry for keeping you in the dark these days. Read more here https://t.co/tCSw46TOL2

Net als Federer

De 30-jarige Serviër kampt al meer dan een jaar met de blessure aan zijn rechterarm, die hem onder meer recentelijk deed opgeven in de kwartfinale op Wimbledon. In april keerde hij terug in het tenniscircuit met de mededeling dat hij genezen was, maar nu blijkt dat toch niet het geval te zijn. Djokovic zei onlangs na zijn uitschakeling in Londen nog geen operatie nodig te hebben, maar het is onduidelijk of hij de komende vijf maanden bij die beslissing blijft.

Djokovic volgt met zijn beslissing het voorbeeld van Roger Federer, die vorig jaar besloot een half jaar rust te nemen na Wimbledon om een knieblessure te laten genezen. Die beslissing bleek een succesvolle: de Zwitser won dit jaar op 35-jarige leeftijd zowel de Australian Open en Wimbledon - grandslamtitels achttien en negentien voor hem - en staat inmiddels weer derde van de wereld.