In beeld

De hevige bosbranden van Europa

Brandweermannen rukten deze maand duizenden keren uit om natuurbranden in Europa te bestrijden. De bosbranden troffen Portugal, Frankrijk, Kroatië, Italië en Montenegro. Bewoners en campinggasten werden geëvacueerd.
Mensen rennen in juli door rook die is veroorzaakt door hevige bosbranden op het schiereiland Lustica Peninsula van Montenegro.
Foto Savo PRELEVIC / AFP
Brandweermannen proberen op 25 juli de brand te blussen in Carvoeiro, Portugal.
Foto Rafael Marchante /REUTERS
Een toerist poseert op 17 juli voor een foto. Op de achtergrond woedt een bosbrand op het schiereiland Lustica Peninsula van Montenegro.
Foto Stevo Vasiljevic /REUTERS
Een brandweerman drinkt op 12 juli water na het blussen van een bosbrand die ontstond tijdens een hittegolf in het Spaande Benaojan.
Foto Jon Nazca / REUTERS
Een bewoner van het Portugese Sanguinheira staat op 25 juli voor het hek van haar huis terwijl een brand dichterbij komt.
Foto PATRICIA DE MELO MOREIRA/ AFP PHOTO
Een hond in het Portugese Sanguinheira reageert op de bosbrand die dichterbij komt.
Foto PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP PHOTO
Een vrouw knuffelt een brandweerman. Ze staan bij voertuigen die op 26 juli werden uitgebrand door vuur op een parkeerplaats voor campinggasten in het Franse Bormes-les-Mimosas. Brandweermannen evacueerden duizenden campinggasten en bewoners toen de brand uitbrak.
Foto Jean-Paul Pelissier/REUTERS
Een brand in Biguglia op Corsica, op 24 juli. Tientallen brandweermannen streden tegen het vuur dat zich over 900 hectaren bos verspreidde en huizen bedreigde. Bewoners werden geëvacueerd.
Foto PASCAL POCHARD-CASABIANCA/ AFP
Mensen zitten op 25 juli op het strand tijdens een bosbrand in La Croix-Valmer, vlakbij Saint-Tropez. Ondertussen bestrijdt de brandweer het vuur.
Foto Valery HACHE /AFP PHOTO
Een brandweerman staat op 25 juli op straat, vlakbij een brand in het Portugese Sanguinheira.
Foto PATRICIA DE MELO MOREIRA/ AFP
Een brandbestrijdingsvliegtuig gooit op 24 juli water over een bosbrand in Carros, vlakbij Nice, in Frankrijk.
Foto Eric Gaillard/ REUTERS
Voetgangers zien op 12 juli rook die wordt veroorzaakt door branden op de hellingen van de vulkaan van de berg Vesuvius ten oosten van Naples in Italië. Door het hele land moesten brandweermannen in een paar dagen tijd meer dan duizend keer vuur bestrijden.
Foto Eliano IMPERATO /AFP PHOTO
Brandweermannen bestrijden op 17 juli een brand in een dennenbos in de buurt van Rome. Italië kampt onder meer met de branden doordat er fors minder regenval is, terwijl de temperatuur een paar graden steeg.
Foto (Massimo Percossi/ANSA via AP)