Aanval

Zwitser die mensen verwondde met kettingzaag aangehouden

De politie in Zwitserland zegt de man te hebben aangehouden die eerder deze week vijf mensen verwondde met een kettingzaag. De man was het kantoorgebouw van een aanbieder van zorgverzekeringen binnengedrongen in het stadje Schaffhausen, in het noorden van Zwitserland, en viel mensen aan met de zaag. De man werd gearresteerd in het plaatsje Thalwil. De politie wilde dinsdagavond geen details verstrekken en stelde een persconferentie voor woensdagochtend in het vooruitzicht.

De dader, een man van vijftig jaar, zou klant zijn bij de zorgverzekeraar, maar het motief blijft onduidelijk. Onder de slachtoffers maandagochtend waren twee medewerkers van het bedrijf. Een van hen raakte ernstig gewond, maar verkeert niet meer in kritieke toestand. (AP)