WielrennenBoxmeer: de kleur is roze

Foto Vincent Jannink/ANP

Niet zozeer de Tourhelden, maar Tom Dumoulin en Anna van der Breggen waren de trekpleisters van het criterium van Boxmeer, dat traditioneel op de avond na de Tourfinish in Parijs wordt gehouden.

Dumoulin en Van der Breggen werden gehuldigd vanwege hun overwinning in de Ronde van Italië. Het roze domineerde maandagavond in Boxmeer. Van der Breggen en Dumoulin werden voorafgaande aan de koers in een cabriolet door Boxmeer gereden, waarbij ze luid werden toegejuicht en belaagd door handtekeningenjagers.

De race werd bij de mannen gewonnen door Dylan Groenewegen, die zondag nog de snelste was op de Champs-Élysées. Hij klopte Bauke Mollema en Dumoulin in een sprint. Bij de vrouwen ging de zege naar Nederlands kampioene Chantal Blaak. (NRC)