Rosbieflolly’s

Tegenwoordig doet men alles wat eetbaar is op een stokje en noemt het dan een lolly. Deze vondst, waarbij het vlees daadwerkelijk wordt opgerold zodat het ook visueel op een lolly lijkt, is echter best goed gevonden. En, ook niet onbelangrijk, er zit ook wat groente bij. Dat wordt bij een barbecue ook nog wel eens vergeten.

Voor de vulling: pel de ui en snijd hem in fijne repen. Veeg de champignons schoon en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, champignons, knoflook en wat zout en peper toe en bak alles 15 minuten, tot de ui lichtbruin is. Snijd de rosbief bij tot u een vlak stuk van 12 x 12 cm heeft; sla het wat platter met een vleeshamer. Verdeel het ui-champignonmengsel erover maar laat aan één kant 5 cm vrij. Leg hierop de spinazie en provolone.

Rol het vlees op, zet het vast met houten spiesen en rooster het ongeveer 20 minuten boven indirecte hitte bij 150 graden. Rooster het daarna boven directe hitte; keer de vleesrol regelmatig tot de buitenkant bruin en knapperig is. Laat het vlees 5 minuten rusten (haal de spiesen eruit). Snijd het vlees in tien plakjes en steek elk plakje voor het serveren als een lolly op een lange, houten spies. Bestrooi aan beide zijden met wat zout en peper.