Recensie

Recensie Film

Ranzige vrouwenkomedie met sexy lijk

Komedie ‘Girls Night Out’ is niet erg grappig. De cast, met onder anderen Scarlett Johansson en Kate McKinnon, maakt het nog net leuk.

De vijf vriendinnen in Girls Night Out. (V.l.n.r Ilana Glazer, Jillian Bell, Scarlett Johansson , Kate McKinnon en Zoë Kravitz.)
De vijf vriendinnen in Girls Night Out. (V.l.n.r Ilana Glazer, Jillian Bell, Scarlett Johansson , Kate McKinnon en Zoë Kravitz.)

Het is al een vrij flauwe grap; de vibrator die aanschiet onder de lakens van het bed waarop vier vriendinnen zitten te praten na een feestje. Maar als exact diezelfde grap een paar minuten later opnieuw voorbijkomt, is het helemaal zouteloos. Het is kenmerkend voor komedie Girls Night Out, die veel net niet geslaagde humor bevat met een hoog déjà-vu-gehalte.

Tien jaar na hun studietijd is Jess (Scarlett Johansson) een wannabe-senator. Omdat ze gaat trouwen organiseert haar beste vriendin, de behoeftige Alice (Jillian Bell), een vrijgezellenavond in Miami. Onverwacht heeft Jess ook de Australische Pippa (Kate McKinnon) uitgenodigd. De strakke planning van Alice moet overboord als het vijftal per ongeluk een op Craig’s List bestelde stripper doodt.

Een half decennium geleden kregen in komedies als Bridesmaids (2011) en Bachelorette (2012) al vriendinnen van de bruid diarree-aanvallen of brachten ze door te veel drugs, alcohol en jaloezie de trouwdag in gevaar. Girls Night Out moest dus iets extra’s toevoegen, dat werd een personage dat graag op penispasta knabbelt en een sexy lijk. Dat laatste idee werd trouwens ook al eerder gebruikt, in komedie Very Bad Things (1998). Het is vooral aan de cast en niet aan het script te danken, dat Girls Night Out nog enigszins weet te amuseren.