Miljarden weg uit Londen

Deutsche Bank overweegt om voor ongeveer 300 miljard euro aan handels- en beleggingsactiviteiten van Londen naar Frankfurt te verplaatsen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van een anonieme ingewijde.

Het gaat om ongeveer eenvijfde van de gehele balans van de bank, die ongeveer 1.590 miljard euro bedraagt. Het grootste deel belegt de bank vanuit Londen.

Met de verhuizing – die de projectnaam Bowline heeft gekregen – zouden volgens bronnen van Bloomberg enkele honderden banen gemoeid zijn. Zo’n 20.000 klanten van de grootste bank van Duitsland moeten meeverhuizen.

Deutsche Bank wil haar klanten vanaf september informeren. Een jaar later zou de verhuizing van de handels- en beleggingsactiviteiten moeten beginnen, in maart 2019 moet het klaar zijn. Dat is vlak voor het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. (NRC)