Hevige bosbranden in zuiden van Frankrijk

Inmiddels is al meer dan tweeduizend hectare bos verwoest. Vooral het eiland Corsica is getroffen.

Brandweer op Corsica probeert de grootschalige bosbranden te blussen.
Brandweer op Corsica probeert de grootschalige bosbranden te blussen. Foto Pascal Podchard-Casablanca/AFP

In het zuiden van Frankrijk woeden op het moment hevige bosbranden. Vooral het eiland Corsica en het natuurgebied Luberon in Zuid-Frankrijk zijn getroffen. Dinsdag was volgens de brandweer in totaal al meer dan tweeduizend hectare bos verwoest. Franse autoriteiten laten weten dat de branden nog niet onder controle zijn.

Enkele brandweermannen raakten gewond. Meerdere huizen gingen in vlammen op en er werden honderd mensen geëvacueerd uit het dorp Mirabeau. Hoe de branden precies zijn ontstaan is onbekend, maar ze worden verder aangewakkerd door de warme en harde wind. Op Corsica zijn enkele honderden brandweermannen ingezet. Ook woedde er maandag een brand in de buurt van Saint-Tropez, aan de Côte d’Azur.

Twitter avatar Prefet2B Préfet Haute-Corse #Incendie #Biguglia Brûlots sur la partie haute du foyer. Reconnaissance aérienne en cours https://t.co/PtqnugkMX5

Het natuurgebied Luberon in Zuid-Frankrijk, vlakbij Avignon, is hard getroffen. Volgens de Franse krant La Provence ging daar bijna achthonderd hectare in vlammen op. Zo’n zeshonderd brandweermannen zijn in het gebied aan het werk.

Lees ook: Vuur ontstaat door droogte én door de mens

Delen van de de A51 en van de spoorlijn die door het natuurgebied lopen, werden afgesloten. Volgens het radiostation France Bleu is de snelweg inmiddels weer geopend.