Fox Sports blijft duurder voor Ziggo-klanten

Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Volgens Fox zijn sportliefhebbers de dupe.

Jan Joost van Gangelen, presentator van Fox Sports.
Jan Joost van Gangelen, presentator van Fox Sports. Foto Jerry Lampen/ANP

Mensen met een Ziggo-abonnement blijven voorlopig meer betalen voor Fox Sports dan klanten van andere tv-aanbieders. Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak die dinsdag is gedaan door het gerechtshof in Amsterdam. Ziggo spreekt van een overwinning, Fox is teleurgesteld.

Wie abonnee is van Ziggo (formeel inmiddels VodafoneZiggo) en graag Fox Sports in het pakket wil, betaalt daarvoor zo’n 25 euro per maand. Dat is ongeveer een tientje meer dan abonnees van Fox Sports, met onder meer live eredivisie, betalen bij concurrerende aanbieders. Wat Ziggo betreft is dit eerlijk: zo worden mensen die geen behoefte hebben aan Fox niet extra op kosten gejaagd. Anders zouden de tarieven voor alle tv-klanten moeten worden verhoogd, stelt de kabelaar tegenover het ANP. Maar Fox vindt dat sportliefhebbers op deze manier de dupe zijn.

Fusie met UPC

Fox Sports en Ziggo ruziën al over het tarief voor het zenderpakket sinds de fusie van Ziggo met UPC in 2014. Daardoor moesten de twee contracten worden samengevoegd. In juni oordeelde de rechter nog dat Fox Sports en Ziggo met elkaar moesten overleggen om tot nieuwe afspraken te komen. Daarop ging Ziggo in hoger beroep en dat heeft de kabelaar dus gewonnen. Van het gerechtshof hoeft Ziggo zijn beleid niet te wijzigen. De tv-aanbieder spreekt van een overwinning voor kijkers die geen interesse hebben in het extra zenderpakket.

Lees ook: Nieuwe zender Fox te zien via Ziggo

Vorig jaar juli oordeelde de rechter over een conflict tussen Fox Sports en tv-aanbieder KPN. In augustus 2016 sloten de twee bedrijven een akkoord: afgesproken werd de zenders van Fox Sports niet op te nemen in het basispakket — Fox wilde dit juist wél.