Tennis

Emotionele Kiki Bertens slaat dubbelslag in Gstaad

Foto AFP

Kiki Bertens heeft zondag het WTA-toernooi van Gstaad gewonnen. In de finale op het Zwitserse gravel versloeg ze voor Anett Kontaveit uit Estland: 6-4, 3-6 en 6-1. Bertens, die haar vierde titel pakte op de WTA Tour, barstte in tranen uit na de laatste bal. De beslissende set kende een opvallend moment, toen Bertens na het winnen van de derde game, waarin ze een breakpoint wegwerkte, Sluiter de baan opriep en in tranen uitbarstte. De motivatiespeech werkte, want Bertens brak Kontaveit daarna op ‘love’ en trok de winst met 6-1 naar zich toe. „Ik voelde me de hele week goed na een reeks zware weken. Ik ben blij dat ik weer op gravel sta”, zei Bertens, toen de tranen waren opgedroogd. Later won Bertens ook nog de finale van het dubbelspel van het toernooi in Gstaad. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson klopte ze de Zwitserse Viktorija Golubic en Nina Stojanovic uit Servië: 7-6 (4), 4-6 en 10-7. (ANP)