Oranje door naar de kwartfinale op EK voetbal

Nederland versloeg België met 1-2, en werd groepswinnaar. België is door de nederlaag uitgeschakeld.

Shanice van de Sanden (links) in duel met Davina Philtjens.
Shanice van de Sanden (links) in duel met Davina Philtjens. Foto Koen van Weel/ANP

Het Nederlands elftal heeft de kwartfinale van het EK voor vrouwen behaald. Oranje had genoeg aan gelijkspel, maar de wedstrijd tegen België in het Willem II-stadion in Tilburg eindigde in 1-2. Dankzij een 1-0 overwinning op Noorwegen zijn ook de Denen door naar de volgende ronde.

Sherida Spitse opende in de 27ste minuut voor het Nederlands elftal de score dankzij een strafschop. De Belgische Tessa Wullaert trok de stand met een hoge bal achter keepster Sari van Veenendaal gelijk. Lieke Martens maakte Nederland met de 1-2 tot groepswinnaar.

Lees ook: Een opgeluchte groepswinaar

Kwartfinales

Noorwegen-Denemarken werd al vroeg in de wedstrijd beslist. Veje maakte voor Denemarken in de vijfde minuut de 1-0 en de ploeg gaf die voorsprong niet meer uit handen. De Noren hebben al hun wedstrijden op het toernooi verloren, en moeten op weg naar huis.

De Oranje Leeuwinnen zijn de groepsfase ongeslagen doorgekomen. Tegenstander in de kwartfinale in Doetinchem is de nummer twee uit groep B. Dinsdag speelt in die poule Rusland tegen Duitsland, en Zweden tegen Italië.