Nederlander opgepakt in Spanje voor grootschalige drugssmokkel

De 34-jarige man uit Roosendaal maakte deel uit van een criminele organisatie die duizenden kilo’s harddrugs doorvoerde via de Antwerpse haven.

Een Spaanse politieagent.
Een Spaanse politieagent. Foto ANP

De politie in Spanje heeft zondag in de buurt van het Zuid-Spaanse Málaga een 34-jarige Nederlander opgepakt die door België gezocht werd voor grootschalige drugssmokkel. Volgens Spaanse media maakte hij deel uit van een criminele organisatie die tussen 2011 en 2013 1100 kilo heroïne en 2200 kilo cocaïne doorvoerde via de Antwerpse haven.

België was al enige tijd naar hem op zoek en had een internationaal arrestatiebevel voor de man uitgevaardigd. De Spaanse politie arresteerde de man bij zijn huis. Hij probeerde de agenten te misleiden door een Estlandse identiteitskaart te laten zien, maar gaf al snel toe wat zijn echte identiteit was.

Volgens Omroep Brabant en Spaanse media is de man in 2011 ook al gearresteerd toen in Antwerpen een container met 176 kilo cocaïne werd aangetroffen. Het is niet bekend hoe het met die zaak is afgelopen.

De plaats Benalmádena, waar de 34-jarige Nederlander werd opgepakt: