Man met kettingzaag verwondt vijf mensen

Twee mensen raakten ernstig gewond bij de aanval in de stad Schaffhausen. Volgens de politie is er geen sprake van terreur.

Zwaarbewapende agenten bewaken de plek in Schaffhausen waar een man met een kettingzaag vijf mensen verwondde.
Zwaarbewapende agenten bewaken de plek in Schaffhausen waar een man met een kettingzaag vijf mensen verwondde. Foto Ennio Leanza/EPA

Een man heeft maandag in het noorden van Zwitserland vijf mensen verwond met een kettingzaag. Dat meldt de politie van de stad Schaffhausen, waar de aanval plaatsvond. De Zwitserse politie zegt dat er geen sprake is van een terroristische aanslag.

Agenten ontvingen even voor elf uur ‘s morgens de melding dat een man met een kettingzaag een kantoorgebouw in het stadscentrum was binnengegaan. Daar maakte hij meerdere slachtoffers, van wie twee er ernstig aan toe zijn. De gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Dader voortvluchtig

De dader is nog voortvluchtig. Volgens de politie gaat het om een kale man van één meter negentig met een onverzorgd uiterlijk. Hij zou er na de aanval vandoor zijn gegaan in een witte Volkswagen-bestelauto met een kenteken uit het kanton Graubünden, in het zuidoosten van Zwitserland.

Vorig jaar augustus kwamen bij een bloedige aanval in een Zwitserse trein twee personen om het leven. In het kanton St. Gallen stak een man met een mes in op treinpassagiers. Ook stak hij de coupé in brand, waarbij toen vijf mensen gewond raakten. De dader overleefde het zelf ook niet; hij bezweek aan zijn brandwonden. Ook bij deze aanval waren er volgens de politie geen aanwijzingen dat de dader terroristisch gemotiveerd was.