In beeld

De beste sportfoto’s van het afgelopen weekend

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste sportfoto’s van het afgelopen weekend. Met deze week een enorme klap op het gezicht, paarden in de waterbak van CHIO Aken en de mooiste klifsprong van een synchroonzwemmer.
Tijdens zijn afscheidstour deed Usain Bolt ook Monaco aan. De beste sprinter van de wereld wint hier de 100 meter van de Diamond League-wedstrijd in Monaco.
Valery Hche/AFP
In het glooiende landschap van de Royal Birkdale golfbaan in Noord-West Engeland strijden topgolfers om de prestigieuze titel van The British Open. Op deze foto Chan Kim (in het geel) en Ernie Els.
Oli Scarf/AFP
Oef. Die komt aan. Shane Burgos (rechts) geeft zijn UFC-opponent Godofredo Pepey een enorme klap op zijn gezicht bij de Nassau Veterans Memorial Coliseum in New York.
Ed Mulhollan/ AFP
Oksana Zubkovska springt hier naar de wereldtitel. De 36-jarige para-verspringster uit Oekraïne wint de T12-finale op de World Para Athletics Championships in Londen.
Adrian Dennis/ AFP
De Oekraïense Olga Kharlan (links) springt omhoog tijdens haar schermgevecht met Azza Besbes uit Tunesië. Ze strijden op het WK in Leipzig.
AFP
Hij is klaar voor de start. De Japanner Yoshihide Muroya brengt zijn vliegtuig 'Edge 540 V3' in gereedheid om het Russische luchtruim in te vliegen op het Red Bull Air Race World Championship in Kazan.
Maxim Shemetov/Reuters
Een spectaculaire actiefoto van de menwedstrijd op het CHIO Aachen. In deze discipline in de paardensport moeten de paarden over een natuurlijk parcours, dwars over het terrein van het grootste paardensportevenement ter wereld. Op deze foto het team van de Tsjech Jiri Nesvacil.
Patrik Stolarz/AFP
Zo ziet synchroonzwemmen er onder water uit. Het Italiaanse duo Giorgio Minisini en Mariangela Perrupato acteert hier in het water van Boedapest op het WK zwemmen.
François-Xavier Marit/AFP
De Zwitser Jan Wermelinger kende zaterdag even zijn geluksmomentje van de week. De schoonspringer sprong van een rots van de Ponte Brolla in het zuiden van zijn thuisland. Deze 15 meter hoge rots behoort tot de mooiste natuurlijke plekken ter wereld om te kunnen schoonspringen.
Fabrice Coffrini/AFP
De Silk Way Rally kende een opvallend slot. Deze 13de en voorlaatste etappe bleek toch de laatste. Door de hevige regenval waren de wegen niet meer begaanbaar voor de slotrit. De smalle paden en rivierbeddingen bleken te gevaarlijk.
Frank Fife/AFP