Verenigde Staten

Trumps perswoordvoerder Sean Spicer – geregeld onderwerp van spot – neemt ontslag

Sean Spicer, woordvoerder van het Witte Huis, heeft vrijdag zijn vertrek op Twitter bevestigd. Hij schrijft dat het een „eer en privilege” was te dienen onder president Trump. Hij blijft nog tot eind augustus. Volgens The New York Times was hij het oneens met de aanstelling van Anthony Scaramucci, een financier, als communicatiechef. Spicer (45) vervulde deze rol eerder naast zijn woordvoerderschap. Trump zou hem hebben gevraagd de woordvoering te blijven doen. Spicer was vaak doelwit van parodieën in het satirische programma Saturday Night Live. Hij deed geregeld controversiële uitspraken. Zo noemde hij, ten onrechte, Trumps inauguratie de meest bekeken en bezochte inauguratie in de VS ooit. Ook zei hij dat Hitler geen chemische wapens gebruikte, waarvoor hij excuses aanbood. (NRC)

    • Christiaan Paauwe