Jouw lijn

Deze zomer geeft NRC-tekenaar tekenles. Les 1: je favoriete materiaal.

Als je tekent met materiaal waar je vrolijk van wordt, dan is het aangenaam en wordt het resultaat beter. Tekenen is geen fotografie. Bij tekenen gaat het om kijken, ontdekken, beleven, creëren, voelen, onthouden, durven, doen. Ga daarom op zoek naar materiaal dat bij je past. Misschien is dat in jouw geval een klein notitieboekje en een potlood. Of een groot tekenblok en krijt. Of een pennetje op glad papier.

Volgende week: hoe teken je iets onbekends.

Win een workshop van Siegfried Woldhek en stuur uw vakantietekening voor 31 augustus naar: NRC Handelsblad, Redactie Achterpagina, Postbus 20673, 1001 NR Amsterdam, of per mail naar: achterpagina@nrc.nl. Tekeningen worden niet teruggestuurd. In september publiceert de Achterpagina een selectie.