Griekenland

Twee doden, zeker 120 gewonden bij aardbeving op eiland Kos

Op het Griekse eiland Kos zijn donderdagnacht bij een aardbeving twee doden gevallen, zeker 120 mensen zijn volgens de burgemeester gewond. Volgens plaatselijke autoriteiten zijn de slachtoffers een Turkse en een Zweedse toerist. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet aan NRC weten dat de lokale overheden geen aanwijzingen hebben dat er Nederlanders onder de slachtoffers. De aardbeving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter en veroorzaakte ook overstromingen in de vlakbijgelegen Turkse badplaats Bodrum. Daar liepen na een kleine tsunami volgend op de aardbeving ook gebouwen en straten onder water, maar volgens de Turkse autoriteiten zijn er geen slachtoffers. Reisorganisatie TUI Nederland laat weten de situatie van vakantiegangers in Bodrum en op Kos te inventariseren. (NRC)