De Thuiskok: Bietenburger

De bietenburger - welbekend voor mensen die van healthy voeding houden - kan niet ontbreken in Dafne likes. Hij wordt aangevuld met portobello’s en feta, wat het een klassiek vegetarisch gerecht maakt.

Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat 15 minuten staan. Doe de geraspte bieten, knoflook, peterselie, het komijnpoeder, korianderpoeder, de rodepepervlokken, het citroensap en wat zeezout en peper in de keukenmachine. Puls 1 keer. Voeg de linzen, gekookte rijst, havermout en het lijnzaadpapje toe en puls nog een paar keer zodat alles goed wordt gemengd en de linzen en rijst een beetje worden vermalen. Het mengsel mag niet te fijn worden, want je wilt een beetje structuur in je burger. Kneed het mengsel flink door met je handen zodat alles aan elkaar blijft plakken. Maak met je handen 6 burgers. Leg de burgers 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin in ongeveer 5 minuten. Garneer de burgers eventueel met gebakken uienringen, feta en botersla. Serveer tussen 2 half gegaarde portobello’s als een broodje. Hiervoor kun je de portebello’s bakken in een koekenpan (circa 10 minuten) of met wat olie in de oven garen (circa 15 minuten) tot ze zacht worden.