Gewapende overval

O.J. Simpson komt vervroegd vrij, na negen jaar gevangenisstraf

De 70-jarige O.J. Simpson wordt vervroegd vrijgelaten. Dat heeft de rechter in Las Vegas op donderdag bepaald. De voormalig footballster en acteur heeft negen jaar vastgezeten voor een gewapende overval en mag in oktober de gevangenis verlaten, meldt persbureau Reuters. Voor de overval kreeg hij indertijd 33 jaar gevangenisstraf. In een stampvolle rechtszaal zei Simpson dat hij geen gevaar vormt wanneer hij zou vrijkomen. „Ik ben niet een man die een crimineel leven heeft geleid”.

De uitspraak volgt precies dertien jaar nadat Simpson werd vrijgesproken van de moord uit 1995 op zijn ex-vrouw en haar vriend in Los Angeles. Deze moord veroorzaakte een grote schok in de Verenigde Staten. Vorig jaar verscheen een veelgeprezen documentaire over de affaire, door Ezra Edelman. (NRC)